Енерго пуска сайт за продажба на ток

Доставчикът на ток в Североизточна България „Енерго-про“ пусна първия у нас сайт за продажба на електроенергия. Той е насочен към фирмите, които искат да излязат на свободния пазар.

Предстои услугата да бъде активирана и за битови потребители, но това ще стане, след като Комисията за енерийно и водно регулиране (КЕВР) одобри профили на потреблението за бита (например най-много електроенергия се използва сутрин и вечер, а най-малко през нощта и по обяд).

Компанията в момента държи 20% от общо 13 000 клиенти на свободния пазар. Според изчисленията на дружеството бизнесът може да спести близо 20% от сметките си, ако избере свободния пазар. Компанията предлага пет различни продукта.

Два от тях са строго специализирани и са насочени към вятърните централи и към соларните паркове, които имат нужда от ток за поддръжка на съоръженията си. Останалите три са за бизнес потребители - за срок от 1 година, за срок от 3 години и за фирми, които ползват главно нощен ток.

Предлаганите цени са без тарифи за дневно и нощно потребление, а единни. Цените също така не включват допълнителните такси към сметките като „задължение към обществото“ и пренос. „Енерго-про“ има договор и с останалите двама доставчици - ЧЕЗ и ЕВН, за използването на техните мрежи, когато клиентът е на тяхна територия.

Коментари

Задължително поле