Намалиха присъдата на Иван, който уби 11-годишната Никол в асансьор

Диви свине унищожиха скривалище за кокаин в Италия, изяли част от дрогата Полицията разбрала, подслушвайки оплакващите се трафиканти

Общината в Сливен обучи 60 озеленители и 15 офис-секретари

Изготвят Национална карта на социалните услуги Според капацитетите, които се посочват в нея и по съответните целеви групи, ще зависи и какво финансиране ще получи всяка община

Зам.-министър Нанков: Ще има оставки за водната криза в Перник

Продадоха за 3,7 млн. евро сградата на посолството на Югославия в Бон

Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Цветан Цветанов невинен за шестте „НЕ!!!”(обзор)

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е окончателно оправдан и по последното си висящо дело. Днес Върховният касационен съд го оневини по обвинението, че незаконно е отказал да се приложи СРС спрямо бившия антимафиот Орлин Тодоров и двама криминално проявени, като в исканията написал шест пъти “НЕ!!!”.

По това дело Цветанов получи на първите две инстанции присъда от по 4 г. затвор, но впоследствие ВКС върна делото и Апелативният съд го оправда. Сега решението бе потвърдено и от ВКС.

Любопитното обаче е, че съдиите не го обявяват за невинен, защото е имал право да отказва прилагане на СРС, а защото нямало доказателства какво е целял с отказа. Такива били изискуеми за обвинението, което му е повдигнато.

“Отсъствието на безспорни и категорични доказателства, че Цветанов е извършил действията си с цел да избави трите лица от наказание закономерно, е довело до оправдаването му”, посочва ВКС.

Освен това дело срещу Цветанов имаше още две – че е допуснал незаконно подслушване и че е присвоил 10 000 лв. от бюджета на МВР, за да облагодетелства Орлин Тодоров. От първото прокуратурата сама се отказа, а по второто Цветанов бе окончателно оправдан.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.