„Левски“ готов за козирка от март

„Левски“ е готов да започне да поставя козирката на новия сектор „А“ на „Аспарухов“ още от края на март. Планът навява оптимизъм, че централната трибуна най-после да бъде завършена и ще започне да приема зрители от лятото. През февруари „сините“ ще отбележат 3 години от историческото събаряне на сектора.
Готовност от март обаче не означава старт от март. Строителните работи изискват гаранция, че денонощните температури вече няма да падат под 8 градуса, за да се споява здраво бетонът. Така началото на инсталирането на козирката е възможно да бъде отложено и за април, и дори за май. Но клубът е готов да задейства всички довършителни работи, така че публиката да се радва на новото бижу за следващия сезон.
Възможно е запалянковци да започнат да влизат за мачове в сектор „А“ дори преди да бъде приключено всичко по „лустрото“ като облицовка, вътрешни помещения и т.н. Но например седалките вече са уредени, инсталациите и подобни. В момента строежът логично е замразен заради студа.
А още през февруари е възможно да започне предварителна продажба на абонаментни карти за следващия сезон само за централната трибуна. Цените естествено ще бъдат по-височки с оглед перфектните условия, които ще предлага елитната трибуна.
В същото време „Левски“ победи украинския „Александрия“ с 3:2 в контрола от лагера в Турция.
Георги Костадинов откри резултата още в 4-тата минута, но в 6-ата Козах изравни. В същия ритъм Сърджан Лукин направи 2:1 с глава след ъглов удар в 8-ата. Голът на румънеца е първи на зимно попълнение на „сините“ и дойде в третата проверка за годината.
„Синият“ капитан Роман Прохазка пропусна дузпа в 30-ата мин. Вратарят спаси, а словакът улучи греда при добавката.
В 37-ата Таргамадзе от „Александрия“ удари също стълба, но от фаул, а в следващата минута не успя от 11-те метра - Боян Йоргачевич отрази шута. Мигел Бедоя направи 3:1 в 80-ата, а Леонов намали в 83-тата.
Миналата седмица третодивизионният ЦСКА победи „Александрия“ с 2:0.

Коментари

Задължително поле