Още 27 паднали русенци се потрошиха в снега и леда

Още 27 паднали човека по заледени и неразчистени улици от снега са потърсили медицинска помощ за последните 24 часа в Русе, съобщиха от МБАЛ. 8 от пациентите са настанени в "Ортопедия и травматология" със счупени крака и травми по ръцете. Останалите са пуснати да се лекуват вкъщи. Трима от други 5 души са в "Неврохирургия" със счупени глави.
През последните 3-4 дни още 60 минувачи, включително и двама измръзнали бездомници, се оказаха в болницата.

От общината вече разпоредиха на снегопочистващите фирми да разбиват ръчно ледените коловози по основни улици в крайдунавския град. Кметската заповед задължава собственици и наематели на офиси и магазини, управители на етажна собственост по квартали да поддържат прилежащите им площи. Засега всички се разминават само с предупредителните протоколи.

Заради ниските температури всички стаи с наличните 60 места във временния приют "Добрият самарянин" са заети. Приети са 20 души повече, а има още чакащи с направление от РД "Социално подпомагане". В кризисната трапезария на БЧК предлагат само топъл обяд, сандвич за вечеря и баня на около 40 несретници.
Близо 100 души без покрив са картотекирани с лични данни и пръстови отпечатъци в специален регистър на РД "Социално подпомагане". Доброволци на БЧК постоянно издирват бедстващи хора. Едни отказват да влязат в списъка, а други нямат лични карти. Според проверките повечето имат постоянен адрес, но жилищата им тънат в мизерия и мръсотия.
Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони