Деликатеси от ново поколение показват на "Фудтех 2016" в Пловдив

Деликатеси от ново поколение ще покажат родни производители по врене на международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии "Фудтех 2016" от 24 до 28 февруари в Пловдив, разкриха организаторите. Изкушаващата палитра включва месни и млечни специалитети, лютеница, зеленчукови консерви, сокове, халва, баклава и други традиционни продукти с автентичен вкус и подобрено качество. Сдружение "Традиционни сурово-сушени месни продукти" ще покаже четирите български продукта със защитено наименование в ЕС - луканка "Панагюрска", роле "Трапезица", филе "Елена" и кайзерован врат "Тракия". Черен пипер, кимион, ким, чесън и добавеното към подправките бяло вино придават изтънчен вкус на родните специалитети и доминират в асортимента на фирма "Еко мес" от над 250 продукта.

Съчетаването на старинни методи и модерни стандарти е новата тенденция и в сладкарската промишленост, обясняват от фирма "Мемо", която е подготвила няколко вида баклава за "Фудтех 2016". Рецептите са на майстори от световноизвестния център на сладките лакомства от турския град Газиянтепе, като се използват брашно от лимец и нерафинирана захар заради изискванията за здравословни продукти. Със същия акцент е и колекцията на "Дюсена" от слънчогледов и сусамов тахан, кафява халва и нуга халва с фъстъчени ядки.

На "Фудтех 2016" родните производители ще се конкурират с компании от Гърция и други държави, както и с участниците в изложбата "Вкусовете на Италия". Новост за "Фудтех" е експозицията на Индия, в която 16 фирми за първи път демонстрират екзотична кухня и оборудване за производство на храни. Една от компаниите търгува с висок клас подправки още от времето на Марко Поло. Десетки видове ориз, сирена, гуарово масло и пшеничена трева за производство на лечебен сок са сред атрактивните индийски експонати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони