На 22 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 22.10.2019

Трима контузени в „Игри на волята“ Славяни отново ще спят в лукс

Фейсбук с нови правила за сигурност за предстоящите президентски избори в САЩ

Путин предлага помощ на Африка без условия

Еди Рама отхвърли искането на опозицията за оставка

Нетаняху върна мандата за съставяне на правителство

Испанската полиция разби банда обирджии, ограбвали домове на футболисти

Руски хакери се маскирали като ирански Атакувани били поне 35 държави, като в 20 нападенията били успешни

Христо Иванов и Атанас Атанасов приемат гаврата на Тома Белев с еврейския народ Лидерите на „Демократична България“ не искат да вземат мерки срещу кандидата им за общински съветник в София

„Пепел от рози“ получи френска награда

Протест пред френското посолство у нас в подкрепа на Северна Македония за ЕС

Вдигат заплатите с ускорени темпове

Колко месеца имам право на обезщетение като безработен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 22 октомври 2019

Деликатеси от ново поколение показват на „Фудтех 2016“ в Пловдив

Деликатеси от ново поколение ще покажат родни производители по врене на международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2016“ от 24 до 28 февруари в Пловдив, разкриха организаторите. Изкушаващата палитра включва месни и млечни специалитети, лютеница, зеленчукови консерви, сокове, халва, баклава и други традиционни продукти с автентичен вкус и подобрено качество. Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти“ ще покаже четирите български продукта със защитено наименование в ЕС – луканка „Панагюрска“, роле „Трапезица“, филе „Елена“ и кайзерован врат „Тракия“. Черен пипер, кимион, ким, чесън и добавеното към подправките бяло вино придават изтънчен вкус на родните специалитети и доминират в асортимента на фирма „Еко мес“ от над 250 продукта.

Съчетаването на старинни методи и модерни стандарти е новата тенденция и в сладкарската промишленост, обясняват от фирма „Мемо“, която е подготвила няколко вида баклава за „Фудтех 2016“. Рецептите са на майстори от световноизвестния център на сладките лакомства от турския град Газиянтепе, като се използват брашно от лимец и нерафинирана захар заради изискванията за здравословни продукти. Със същия акцент е и колекцията на „Дюсена“ от слънчогледов и сусамов тахан, кафява халва и нуга халва с фъстъчени ядки.

На „Фудтех 2016“ родните производители ще се конкурират с компании от Гърция и други държави, както и с участниците в изложбата „Вкусовете на Италия“. Новост за „Фудтех“ е експозицията на Индия, в която 16 фирми за първи път демонстрират екзотична кухня и оборудване за производство на храни. Една от компаниите търгува с висок клас подправки още от времето на Марко Поло. Десетки видове ориз, сирена, гуарово масло и пшеничена трева за производство на лечебен сок са сред атрактивните индийски експонати.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.