Слави и Ку-ку бенд забиват в O2 Арина в Лондон на 9 юни Най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти

Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Деликатеси от ново поколение показват на “Фудтех 2016” в Пловдив

Деликатеси от ново поколение ще покажат родни производители по врене на международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии “Фудтех 2016” от 24 до 28 февруари в Пловдив, разкриха организаторите. Изкушаващата палитра включва месни и млечни специалитети, лютеница, зеленчукови консерви, сокове, халва, баклава и други традиционни продукти с автентичен вкус и подобрено качество. Сдружение “Традиционни сурово-сушени месни продукти” ще покаже четирите български продукта със защитено наименование в ЕС – луканка “Панагюрска”, роле “Трапезица”, филе “Елена” и кайзерован врат “Тракия”. Черен пипер, кимион, ким, чесън и добавеното към подправките бяло вино придават изтънчен вкус на родните специалитети и доминират в асортимента на фирма “Еко мес” от над 250 продукта.

Съчетаването на старинни методи и модерни стандарти е новата тенденция и в сладкарската промишленост, обясняват от фирма “Мемо”, която е подготвила няколко вида баклава за “Фудтех 2016”. Рецептите са на майстори от световноизвестния център на сладките лакомства от турския град Газиянтепе, като се използват брашно от лимец и нерафинирана захар заради изискванията за здравословни продукти. Със същия акцент е и колекцията на “Дюсена” от слънчогледов и сусамов тахан, кафява халва и нуга халва с фъстъчени ядки.

На “Фудтех 2016” родните производители ще се конкурират с компании от Гърция и други държави, както и с участниците в изложбата “Вкусовете на Италия”. Новост за “Фудтех” е експозицията на Индия, в която 16 фирми за първи път демонстрират екзотична кухня и оборудване за производство на храни. Една от компаниите търгува с висок клас подправки още от времето на Марко Поло. Десетки видове ориз, сирена, гуарово масло и пшеничена трева за производство на лечебен сок са сред атрактивните индийски експонати.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.