25 г. след убийство на дете признават смъртта му

Почти 25 г. след жестокото убийство на момиченце районният съд в Шумен признава за установена смъртта му. Целта е издаване на смъртен акт, какъвто не бил съставен през май 1991 г. Молбата до магистратите е подадена от майката Недред А. На фаталния 11 май жената губи и двете си дъщери. Баща им Неждет Мустафа, тогава на 28 г., ги убива от ревност към съпругата, помнят още местни хора от село Осеновец. Там момиченцата Гюняр на 3 г. и Шейнур на 1 г. са намушкани с нож. За по-малката нямало официален документ за смъртта.

Роднини на майката организирали погребението и тъй като се водело наказателно производство, те смятали, че въпросът е уреден документално. След жестокото убийство майката дълго време била под лекарско наблюдение и не била на ясно с административната процедура.

Сега разглеждайки молбата й, магистрати са счели, че смъртта е безспорно установена на базата на произнесената присъда, с която бащата бил осъден на 20 г. затвор за умишленото убийство на децата си. Делото по случая било унищожено, заради изтекла давност. До дни съдебното решение ще влезе в сила, за него ще бъде уведомена община Венец и оттам ще могат да издадат акт за смърт.

В Осеновец по-възрастните още помнят кървавата драма от ревност. Тя се разиграла в дома на бабата на децата, където отишли след пореден скандал. Наказаният баща е излежал наказанието си, но не живее там. Майката работи в чужбина, създала ново семйство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право