Мними полицаи обраха и зарязаха русенец в колата му

Двама мними полицаи са ограбили и изоставили 64-годишен русенец в лекия му автомобил "Фолксваген Голф", съобщиха от ОДМВР в крайдунавския град. Дръзкото посегателство се разиграло посред бял ден на паркинг по бул. "Фердинанд", край близките златарски ателиета.

Потърпевшият твърдял, че го заговорили двама непознати. Те се представили за служители на реда и му наредили да тръгне с тях, като седне на задната седалка в колата. Единият му взел ключа и потеглил към крайния кв. "Средна кула".

Собственикът се усъмнил, че го отвличат и поискал да слезе, но не успял. По едно време голфът спрял и спътниците му принудили уплашения човек да им даде намиращите се у него 2400 лв и около 100 г злато за общо около 5000 лв. След това отново потеглили и го зарязали с колата в района на Сарайския мост, а те продължили пеш в неясна посока.

Случаят се изяснява от заведеното досъдебно производство. Обирджиите се издирват по дадените описания. Предполага се, че те са засекли мъжа пред златарските ателиета и са решили да го ограбят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право