Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

На 18 октомври 2019 да почерпят

Ще оцелее ли светът след „Катаклизъм”? Джаред Даймънд променя разбирането ни за причините за възхода и падението на цивилизациите

Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Осъдиха за данъци жена с начално образование, изкарала 240 000 лв.

Жена с начално образование, заработила близо 240 000 лв. за 4 год., получи условна присъда от съда в Разград за данъчно престъпление.

Г.Х. е поредна, която застава пред съда за недекларирани данъци, като физическо лице. Тя е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 23 566,74 лв, пише в съдебното решение.

Жената, която била пенсионер по болест, не е подала декларации за придобити доходи през 2008г. в размер на 16 853 лв. През следващата е получила 10 136 лв. Рекордна в изкараните приходи била 2010г. Установено е, че по сметките й са постъпили почти 212 000 лв., докато в последната проверявана година е имала недеклариран доход от едва 205 лв.

„Годишната данъчна декларация се подава до 30 април на годината, следваща годината на придобиване на дохода“, припомнят от съда.

За данъчното престъпление тя е наказана с лишаване от свобода от 18 месеца с изпитателен срок от 3 год.

Съдът не налага конфискация на имущество, но осъжда жената да плати 1480 лв. разноски по досъдебното производство срещу нея, както и към 660 лв. за преводачески услуги.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

По нея не става ясно какви са източниците на недекларираните доходи, но вероятно и в този случай се касае за парични преводи от чужденци, омайвани с обещания за любов по интернет и телефон.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.