Хасковлия 6 месеца зад решетките, карал с 3.03 промила

Наказание от 6 месеца затвор за шофиране с 3.03 промила наложи Хасковският окръжен съд на местния автомобилен джигит Иван Киряков. Преди това ефективно наказание мъжът е осъждан още 5 пъти за подобни изпълнения, като преди тази е имал и условна присъда, за управление на автомобил с концентрация от 3.79 промила весели молекули в организма.

Киряков ще лежи при първоначален строг режим и книжката му се отнема за 2 години, реши 3-членен състав на Темида. Присъдата е окончателна.

Изпълнение на хасковлията, за което бе пратен зад решетките, е от 18 юли м.г. Преди да се качи на своя "Опел Корса", мъжът се натряскал у дома си с вино и бира. После се качил на автомобила си и край комплекс "Веспрем" натресъл друга лека кола от същата марка. Веднага след сблъсъка Иван изчезнал от мястото на катастрофата. Оставил возилото си и се върнал пеша да се разберат с другия шофьор. Там обаче вече бил пристигнал патрул на КАТ. Униформените тествали с дрегер Киряков и апаратът отчел 3,03 промила алкохол в организма му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони