Сърби и турци изкупуват имотите на англичани в Банско и Разлог

Сърби и турци заемат мястото на англичаните в Банско и Разлог, като изкупуват имотите им. Английските граждани масово си продават апартаментите в курорта, едни са фалирали, на други банките са им обявили имотите за продан, а трети просто продават.

Пазара празно не търпи и в момента има сериозно раздвижване при покупките на недвижими имоти в тези курортни градове. Причината е в атрактивните цени на апартаментите. Според мястото те варират от 300 до 500 евро на квардратен метър, обзаведени. А до п реди няколко години квадратния метър в Банско не падаше под 900 евро.

„Сърбите се увеличават непрекъснато. Почти всички купувачи са от Белград. Много им харесва тук. В родината им жилищата са много скъпи и затова инвестират в Банско и Разлог. С тях са сключени десетки сделки. Сериозен интерес проявявят и турски граждани, които разполагат със сериозни средства”, разказват брокерите в Банско.

Те предлагат на пазара предимно жилища собственост на англичани и ирландци. Сега те ги се препродават на 2-3 пъти по-ниска цена. По-заможните купувачи броят по 40 000-50 000 евро за апартаменти, които са поне 70 квадратни метра. Но в Банско сега може да се купят студиа за по 12 хиляди евро.

И българите са активни на пазара за недвижими имоти, казват брокерите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони