Тийнейджъри, полумилионери от лотария, са гордост на ромската махала в Кюстендил

Целият 12-хиляден ромски кв. "Изток", а и Кюстендил от два дни говори за двамата тийнейджъри Валентин Сашев и Марио Стойчев, които - както твърдят пред медиите, са спечелили половин милион лева от частна национална лотария чрез билет за изтъркване.

Купили "талона" в магазин в гетото. Два дни не знаели за лудия си късмет, докато сестрата на дванадесетокласника в местната гимназия по селско стопанство Валентин - Сашка, не изтъркала числата и почти в несвяст се обадила на брата, който бил на път за Бобов дол по важни дела.

Късметлиите са двама, защото по-запаленият към лотарийната практика Марио поискал от Валентин 50 ст., които не му достигат, та с 6 лева да купи "изключителния билет". Затова сега и двамата са печеливши.

"Първото нещо, което ще купя с тези пари, е жилище, кола и да внеса таксата за шофьорския курс за приятеля ми Марио", обяви пред репортерите Валентин.

Вчера се очакваше в магазина, където единият купил билета, екип на лотарията да им връчи документите за "удара" от половин милион лева. Открили си вече банкова сметка, на която да им ги преведат - на части, казаха информирани.

Събитието стана тема номер 1 и за гимназията по селско стопанство, където Валентин Сашев учи фермерство, в 12 клас и след три месеца ще е абитуриент. "От много трудолюбиво семейство е. Неговите родители гледаха крави, той им помагаше, а м.г. го пращахме в национален ученически конкурс за фермери и се представи много добре. И с успеха е добре. Марио също е учел при нас, но се доказал", отбеляза директорката на гимназията Карамфилка Гъркова вчера.

95% от учещите в дневната форма на обучение са роми, уточни тя. В кв. "Изток" коментират, че бащата на Валентин имал кабелна телевизия в махалата, която просъществувала две-три години и я закрил. Сега е по гурбет в чужбина. Семейството започнало да строи ресторант край града, сега - с печалбата от лотарията, със сигурност ще го завършат, подхвърлят в кв. "Изток". Гурбетчии са и родителите на Марио.

"Абе, такава голяма сума с билет за търкане - да не е блъф", гадаят по кюстендилските кафенета. Някои искат да видят чека с името на единия от двамата полумилионери. "Оставете децата да се радват истински. Не са много пари, но не са и малко. Да ги харчат със здраве и да им върви и занапред така", благосляват ги по Кюстендил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини