Убиецът на трима българи страдал от мания за преследване Полякът стрелец го очакват пет доживотни присъди

Министър Димов: Системи за видеонаблюдение на горивото ще бъдат инсталирани във всички ТЕЦ-ове у нас

Шестима открити в мазе в Холандия

Уорън фаворит сред US демократите Свалянето на Доналд Тръмп обединява противниците му

Борисов заминава за Брюксел за заседанието на Европейския съвет

Армията на Асад взе бази на САЩ

35-годишен мексиканец е бил прострелян в главата в София

Купуваме 9 пъти по-малко нови коли от германците Румъния ни изпреварва в догонването на богатите страни

Марияна Николова пред ученици от НПГ по Компютърни Технологии и Системи: Хакерските пробиви нанасят щети

Автомобил блъсна две жени, пресичали неправилно в столичния квартал „Младост 3“

Доналд Туск: Сделката за Брекзит може да е факт до часове

Започва второто издание на Европейска литературна награда „Димитър Димов“

Тийнейджъри, полумилионери от лотария, са гордост на ромската махала в Кюстендил

Целият 12-хиляден ромски кв. „Изток“, а и Кюстендил от два дни говори за двамата тийнейджъри Валентин Сашев и Марио Стойчев, които – както твърдят пред медиите, са спечелили половин милион лева от частна национална лотария чрез билет за изтъркване.

Купили „талона“ в магазин в гетото. Два дни не знаели за лудия си късмет, докато сестрата на дванадесетокласника в местната гимназия по селско стопанство Валентин – Сашка, не изтъркала числата и почти в несвяст се обадила на брата, който бил на път за Бобов дол по важни дела.

Късметлиите са двама, защото по-запаленият към лотарийната практика Марио поискал от Валентин 50 ст., които не му достигат, та с 6 лева да купи „изключителния билет“. Затова сега и двамата са печеливши.

„Първото нещо, което ще купя с тези пари, е жилище, кола и да внеса таксата за шофьорския курс за приятеля ми Марио“, обяви пред репортерите Валентин.

Вчера се очакваше в магазина, където единият купил билета, екип на лотарията да им връчи документите за „удара“ от половин милион лева. Открили си вече банкова сметка, на която да им ги преведат – на части, казаха информирани.

Събитието стана тема номер 1 и за гимназията по селско стопанство, където Валентин Сашев учи фермерство, в 12 клас и след три месеца ще е абитуриент. „От много трудолюбиво семейство е. Неговите родители гледаха крави, той им помагаше, а м.г. го пращахме в национален ученически конкурс за фермери и се представи много добре. И с успеха е добре. Марио също е учел при нас, но се доказал“, отбеляза директорката на гимназията Карамфилка Гъркова вчера.

95% от учещите в дневната форма на обучение са роми, уточни тя. В кв. „Изток“ коментират, че бащата на Валентин имал кабелна телевизия в махалата, която просъществувала две-три години и я закрил. Сега е по гурбет в чужбина. Семейството започнало да строи ресторант край града, сега – с печалбата от лотарията, със сигурност ще го завършат, подхвърлят в кв. „Изток“. Гурбетчии са и родителите на Марио.

„Абе, такава голяма сума с билет за търкане – да не е блъф“, гадаят по кюстендилските кафенета. Някои искат да видят чека с името на единия от двамата полумилионери. „Оставете децата да се радват истински. Не са много пари, но не са и малко. Да ги харчат със здраве и да им върви и занапред така“, благосляват ги по Кюстендил.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.