Древни занаяти и атрактивен спектакъл за Китайската Нова година в Търново

Артисти от световна класа ще представят уникален спектакъл във Велико Търново в неделя. Шоуто с акробатични номера, спорт, танци, демонстрации на занаяти и бойни изкуства е част от честването на китайската Нова година.

Галаспектакълът „Весела Китайска Нова година” ще се състои в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. На сцената ще излязат над 40 артисти, певци, занаятчии, спортисти и акробати. Гостуващата в старата толица група е от провинция Хъбей и е подготвила 15 различни изпълнения, които се отличават с голяма атрактивност и изящност.

Тайните на древни китайски занаяти и изкуства ще бъдат показани час преди началото на галаспектакъла. Великотърновци и гостите на града ще узнаят как произведения на изкуството могат да бъдат създавани с брашно от късозърнест ориз и пшеница. Занаятът е на повече от две хилядолетия, а творбите могат да се запазят непокътнати повече от 100 години. Ще бъдат демонстрирани също вековното изкуство по създаване на творби от яйчени черупки и древният занаят за изрязване на силуети от хартия.

Създадените произведения изобразяват по впечатляващ начин човешките емоции и настроения. „Организатори на проявата са Община Велико Търново и Посолството на Китай. Създаването и провеждането на галаспектакъла бяха договорени още през март 2015 г. след разговори между кмета на болярския град Даниел Панов и дипломатически представители на азиатската държава”, уточниха от кметството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони