Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Шофьор блъсна 8-годишно дете в Бургас

Кейт Мидълтън с български вълнени чорапи (СНИМКИ)

Горя Пантеона на възрожденците в Русе, има пострадал

Руски газ може да захранва хъб „Балкан”

Българската страна е дискутирала с руските си партньори концепцията за газов разпределителен център „Балкан“. Руският природен газ се разглежда като един от източниците за доставки към него. Това са дискутирали участниците в Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно техническо сътрудничество, която заседава днес, съобщиха от енергийното министерство.

По време на разговорите руската страна е информирана за актуалния статус на проекта и за създадената през декември 2015 г. съвместна работна група между ГД „Енергетика“ на ЕК и българското правителство, свързана с реализацията на този проект.

В официалната информация се посочва, че Руската федерация е важен енергиен партньор за България, основен доставчик на петрол, природен газ и ядрено гориво, както и ключов партньор в процеса по модернизация на АЕЦ „Козлодуй“. България продължава да бъде важна за транзита на руски природен газ за Турция, Гърция и Македония. Двете страни декларират интерес и готовност да развият взаимноизгодните отношения в областта на газовия отрасъл.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.