Иво Ангелов гледа през Истанбул към Рио

Иво Ангелов не само не се е отказал от участие на олимпиадата в Рио, а напротив - целеустремен е да вземе виза. Коварен хепатит удари жестоко по плановете му в края на 2015-а, но не и по мечтата.

„Обикновено възстановяването от тази болест изисква шест месеца, но аз имам уверението на лекарите, че през март започвам тренировки - разказа Ангелов, европейски и световен шампион в класическия стил. - Правя процедури с барокамери, благодарение на които дишам чист кислород. Вкарват ме в една тръба, а докато съм вътре, си представям как представям България на олимпиадата. Непрекъснато съм под наблюдението на проф. Плочев и доц. Попов.“

Голямата цел във възстановяването и подготовката на бореца е третият и последен предолимпийски турнир в Истанбул, който ще е в началото на май.

„Надявам се дотогава моят съотборник, конкурент и на първо място приятел Александър Костадинов да е спечелил виза на квалификациите в Сърбия или Монголия - продължи спортист №1 на България за 2013 г. - Изключително съм благодарен на президента на федерацията Валентин Йорданов, който ми каза да мисля само за здравето си и после за тренировките. За всичко останало той ще ми помогне. Подкрепата на треньора Армен Назарян и щаба му също е неповторима.“

Заради болестта Ангелов прекара Нова година във Военна болница на една филия хляб и малко ориз. „Ужасно е да не си със семейството, но това е положението. Приел съм, че за мен няма делници и празници“, завърши шампионът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт