Трафиканти на хероин през Лесово остават в ареста

Двама мъже, обвинени в контрабанда на над 1 кг хероин през митнически пункт "Лесово", бяха задържани под стража - съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Мярката бе наложена от Окръжния съд в Ямбол. Ахмед Сабах и Ърфан Мехмед са привлечени като обвиняеми за това, че на 22 януари т.г., около 12,35 часа през „Лесово“, с лек автомобил, в съучастие като съизвършители, без надлежно разрешително, пренесли през границата ни от Република Турция високорисково наркотично вещество.

Прахообразното вещество, което при направения тест е реагирало като хероин, е било разделено в два пакета. Точното му брутно тегло е 1014 грама. За това престъпление законът предвижда затвор за срок от 10 до 15 г. и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лв.

По време на днешното заседание прокурорът поиска от съда Сабах и Мехмед да бъдат задържани под стража. Той аргументира искането си с факта, че за дамата са събрани достатъчно доказателства, че са извършители на престъпното деяние, в което са обвинени.

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Сабах и Мехмед могат да се укрият или да извършат друго престъпление. Съдът се съобрази с аргументите на прокуратурата и определи двамата мъже да бъдат задържани под стража.

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд –Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право