„Реал“ отмъква Неймар от „Барса“ с 400 млн. евро

В оставащите дни до края на седмицата „Реал“ (Мадрид) ще пусне в ход мащабна операция за привличането на Неймар от „Барселона“. Президентът на „кралете“ Флорентино Перес се готви да отстреля с един куршум два заека - да подсили собствения си отбор и да отслаби съперника. Със затварянето на трансферния прозорец на 1 февруари се отрязват възможностите на „Реал“ да обнови състава си, тъй като ФИФА наложи забрана върху сделките на клуба за следващите два периода - лятото на 2016 г. и зимата на 2017 г.

Барселонският в. „Спорт“ информира за смелия план на Флорентино. Спешно той ще бръкне дълбоко в касата на „Реал“ и ще извади 190 милиона евро за Неймар. Това е фиксираната цена в договора на бразилеца с настоящия му клуб. Който я плати, може да го вземе при негово съгласие. За сравнение - цената на Меси е закована на 300 милиона евро. През последните месеци „Барселона“ преговаря със своя бразилски нападател за удължаване на контракта (сегашният изтича през 2018 г.) и промяна на условията в него, включително вдигане сумата в клаузата за откупуване. До момента споразумение няма.

Флорентино смята да изкуши Неймар, като му предложи веднага бонус от 30 млн. евро и му даде годишна заплата от по 35 000 000 евро за всеки от общо 5 сезона. Това е двойно по-висока тарифа от сегашното възнаграждение на голаджията в „Барса“. Така всички разходи на „Реал“ по супертрансфера ще стигнат 400 млн. евро. В Мадрид смятат, че инвестицията ще си струва, тъй като Неймар е само на 23 години, а сегашната звезда на „балета“ Кристиано Роналдо е на 30 г. и прехвърля зенита на кариерата си.

В Барселона обаче не вярват, че Неймар ще ги напусне. „Сигурен съм, че той ще остане тук и скоро ще подпише нов договор“, заяви треньорът на каталунците Луис Енрике. Бащата на бразилеца, който е и негов мениджър, също не дава индикации за евентуална раздяла на сина си с „Барса“. Предстои да преподпише и уругваецът Луис Суарес. При него не се очакват такива драми, каквито се разиграват с Неймар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят