Клоп не гледал дузпите, бил твърде висок

Ексцентричността на Юрген Кроп няма граници. Германецът обяви, че не е успял да гледа победната драма с дузпи на „Ливърпул“ над „Стоук“ (6:5) за купата на лигата, защото „бил твърде висок“. „Червените“ отиват на „Уембли“, след като паднаха с 0:1 на „Анфийлд“, но победиха със същия резултат на „Британия“.

„Запалянковците от първия ред ме призоваха да си седна на мястото на пейката, защото не можели да гледат – каза Клоп. - Затова си отидох на скамейката. Контузен съм и не мога да седна на земята. Не видях нито една дузпа, затова ще ги гледам на запис. Определих само първите пет изпълнителяи се оттеглих.“

„Ливърпул“ има германска успеваемост при дузпите. В 14 от 17-те пъти, в които „червените“ са стигали до руската рулетка, са печелили. Това означава 82,4% . Ако спечелят купата на лигата, това ще е за рекорден девети път. Съперник на „Уембли“ трябваше да бъде определен късно снощи в реванша „Манчестър Сити“ - „Евертън“ (1:2 в първия мач).

В същото време „Челси“ може да последва „Реал“ и „Атлетико“ - наказание от ФИФА да не прави трансфери в два прозореца. Причината е, че едва на 16 години Бертран Траоре, национал на Буркина Фасо, е играл в контрола за „сините“. Според наредбата на ФИФА международен трансфер не може да става преди 18 г. От „Челси“ се оправдаха, че 20-годишният днес Траоре още през 2011-а е играл приятелски мач за „Арсенал“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят