Съветниците на Поморие ще гласуват Бюджет 2016

Съветниците на Поморие ще гласуват бюджета за 2016- та година днес четвъртък, след като месец януари мина под знака на обществените обсъждания. Кметът Иван Алексиев, придружаван от своите заместници и екип от администрацията, се срещна с жителите на всяко от съставните селища на общината. В рамките на посещенията бяха представени и дискутирани конкретните бюджетни параметри по населени места, както и обектите, включени в капиталовата програма. Това съобщават от кметството на Поморие.

По план бюджетната рамка е 25 522 338 лв, което определя "Бюджет 2016" като най-големият до момента.

Планираните данъчни приходи са в размер на 6 402 000 лв, а другите приходи са планирани на 7 289 687 лв. Капиталовата програма възлиза на 2 092 378 лв, като сред заложените в нея обекти са изграждането на целодневна детска градина в село Гълъбец, основен ремонт на училищата в Поморие и Бата и реконструкция на свързващия участък между старата и новата част на алея „Яворов”.

Най-голям дял от текущите разходи по функции заемат разходите за Образование 32 % или 7 446 473 лв., както и тези за жилищно строителство, благоустройство и ООС 28 % - 6 326 691 лв.

„Представяме ви един реален бюджет, съобразен с възможностите на нашата община. Готови сме да чуем обоснованите ви становища и предложения, но нека в резултат на тези обсъждания определим оптималното, което може да постигнем за Поморие, в рамките на тези цифри” коментира кметът Иван Алексиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони