Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Онкоболни от Гюргево могат да се лекуват в Русе

Онкоболни от Гюргево ще могат да се лекуват в Русе, съобщиха от областната управа. Освен с достъп на пациенти до медицински услуги, Комплексният онкологичен център /КОЦ/ в Русе и Окръжната болница в Гюргево ще разширят сътрудничеството си с обмен на добри практики и консултантски услуги.

В румънския град оттатък Дунава има един действащ онкологичен кабинет. Окръжната болница там е малка и пациентите трябва да пътуват 60 км до Букурещ.
КОЦ е сред най-модерните в страната след основната реконструкция на сградния фонд и оборудването с над 6,7 млн.лв. по ОП „Регионално развитие“. Той е с междуобластен статут и от качествено лечение се възползват пациенти от други градове.

Румънки отвъд Дунава също чакат да раждат в Русе и да се облечи процедурата за по-бързо плащане. Областната управа на Русе и окръжната префектура на Гюргево са готови да съдействат, ако се промени законодателството и здравните каси на България и Румъния облекчат процедурите с клиничните пътеки.
Засега в МБАЛ – Русе чуждестранен гражданин може да получи само спешна помощ по европейска здравна карта. Ако румънка я хванат родилните болки в Русе, акушер-гинеколозите ще й помогнат, но за раждането тя трябва да си плати.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.