Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в част по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе в поликлиниката в Петрич

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Малкият бизнес поиска да бъде освободен от данък „уикенд”

Малките и средни фирми да бъдат освободени от данък „уикенд“, настоя Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес пред БНР. По думите ѝ, задължението да декларират използването на фирмени активи и за лични цели при възстановяването на данъчен кредит, няма да допринесе съществено за по-добрата събираемост, но ще натовари изключително много бизнеса.

Този данък няма смисъл да се прилага по отношение на фирми, които са с обороти 100-150 хиляди лева. Даже тези идеи на политиците, които чувахме преди време, до 100 хиляди лева оборот да бъдат освободени от ДДС, според мен това е посоката, в която трябва да се върви., каза тя.

Негулова е категорична, че малкият и средният бизнес няма да успеят да се справят с декларирането, както е описано в указанието на Националната агенция за приходите:

„Първите декларации ще бъдат резултат на консултации със счетоводни къщи, някои пък, които нямат достъп до такъв тип услуги, най-вероятно и няма да могат да се справят с декларирането, уточни председателят на сдружението.

На въпрос, дали във вида, в който е представен от НАП данък „уикенд“ е предпоставка за корупция, Негулова отговори, има такива опасения, защото съществува много висок елемент на субективна преценка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.