Братя, стреляли по гангстери, помолиха за домашен арест, съдът постанови решетки

Близнаците Станчо и Илия Славчеви от Павликени, които преди седмица простреляха двама гангстери, се примолиха пред Апелативния съд във Велико Търново да бъдат пуснати под домашен арест.

Братята, известни с прозвището Червеите твърдяха, че няма да се скрият, работят на автомивка и трябва да се грижат за четирите си невръстни деца. Съдът обаче не уважи молбите им и ги остави зад решетките до приключване на разследването срещу тях.

Славчеви са обвинени в стрелба с опит за убийство и опит за грабеж в офис в центъра на старата столица на 18 януари. В злополучната вечер злосторниците се промъкнали в офис, но били спипани от наематели, докато тършуват. Апашите открили огън и ранили в корема Аайдън Юсеинов -Анди и Карамфил Бижев. По чудо куршумът уцелил токата на колана на Айдън, а Бижев бе прострелян два пъти в шията и оживя след операции в старата столица и София.

Славчеви остават в килията, защото при нападението на офиса на ул. "Асен Златаров "7 е използвано и подобие на взрив. В помещението е имало трето лице Альоша Атев, който потвърдил,че близнаците са стреляли. Славчеви са криминални досиета. Оръжието на престъплението не е открито, а братята отказват да дават обяснения.

В съдебната зала стана ясно, какви вещи са се канели да отмъкнат Славчеви от офиса- стар преносим компютър, хладилник, портативен телевизор и електрическа печка. При засечката със съдържателите, Станчо Славчев извадил оръжието и започнал да гърми.

Близнаците са от прочут джебчийски клан в Павликени. Имат множество присъди, а последните изтърпяваха в Германия заедно с баща им Йордан Славчев.

След кървавата саморазправа една от версиите, бе че Червеите нахлули в офиса, за да търсят шепа златни пендари, които дали като залог срещу пари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право