Заловиха счетоводител, станал куриер на ало-измамници

48-годишен силистренец е задържан в Генерал Тошево, след като преди дни прибрал 15 500 лв. от две пенсионерки от общината, станали жертви на телефонни измами.

Пред разследващите Веселин Райнов обяснил, че бил нает по обява за работа в интернет от брокерска фирма заради 18-годишния си стаж като счетоводител. Работодателят му, когото не познавал лично, му нареждал по телефона да взема суми от възрастни жени.

Парите също се отчитали на непознати - през прозореца на влак в Павликени и на автогарата във Велико Търново, обясниха от прокуратурата.

След разпита се оказало, че Райнов е играл ролята на "муле" и в още две телефонни измами. Плячката от всички удари била общо 20 000 лв., от които куриерът получил хонорар от 1600 лв.

От прокуратурата в Генерал Тошево му подвигнаха обвинение за 4 измами, извършени в сговор с неизвестно лице и обявиха, че ще искат от съда да го остави за постоянно в ареста.

Райнов бил заловен, след като бдителен съсед на една от пострадалите пенсионерки се усъмнил в него и записал данните от личната му карта, които после предал на полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право