Олег Сафонов: България е в топ 10 за руския турист

България беше, е и се надявам, че ще бъде една от основните туристически дестинации за почивка на руските туристи. Това каза Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската Федерация пред „Фокус”.

„България се явява привлекателна дестинация. Тя винаги е била привлекателна за руските туристи и към настоящия момент също е привлекателна”, заяви Сафонов.
„България влиза в топ 10 на основните направления на руския турист. Голяма част от руските туристи почиват именно в България, но ние считаме, че потенциалът на България е много по-голям и в това направление съвместно работим заедно с българската страна. Подготвени са няколко направления, по които активно ще се работи – набелязани са задачите. Това са екологичен туризъм, историко-патриотичен туризъм, културно-познавателен туризъм, активен туризъм, детският отдих, почивката и възстановяването за инвалидите и хората с ограничени възможности”, уточни Сафонов.

„Основният вид отдих, който България предлага на руските туристи е морският отдих и за това България беше, е и се надявам, че ще бъде една от основните туристически дестинации за почивка на руските туристи. В България е много развит плажният и морски отдих, но разбира се за нас руснаците е много важно, че тук на територията й има преплитания и съвместни исторически факти. Аз прекрасно разбирам, че в България има много интересни исторически, духовни, религиозни и природни места и красоти. Трябва много активно тези възможности да се рекламират в Руската федерация и да се говори за тях. Ние от своя страна също ще помагаме много активно”, каза още ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Руската Федерация.

„На мен ми е много комфортно да работя с Министерство на туризма и с министър Николина Ангелкова. Тя просто е забележителен човек и изключително добър професионалист, изключително активна и много енергична. Аз пристигнах вчера едва в 12.25 часа и до 18.00 часа успяхме да свършим толкова много работа”, даде за пример Сафонов, като изброи, че е успял да се разходи из столица и същевременно да проведе срещи с представителите на общините и министър Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес