Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Олег Сафонов: България е в топ 10 за руския турист

България беше, е и се надявам, че ще бъде една от основните туристически дестинации за почивка на руските туристи. Това каза Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската Федерация пред „Фокус”.

„България се явява привлекателна дестинация. Тя винаги е била привлекателна за руските туристи и към настоящия момент също е привлекателна”, заяви Сафонов.
„България влиза в топ 10 на основните направления на руския турист. Голяма част от руските туристи почиват именно в България, но ние считаме, че потенциалът на България е много по-голям и в това направление съвместно работим заедно с българската страна. Подготвени са няколко направления, по които активно ще се работи – набелязани са задачите. Това са екологичен туризъм, историко-патриотичен туризъм, културно-познавателен туризъм, активен туризъм, детският отдих, почивката и възстановяването за инвалидите и хората с ограничени възможности”, уточни Сафонов.

„Основният вид отдих, който България предлага на руските туристи е морският отдих и за това България беше, е и се надявам, че ще бъде една от основните туристически дестинации за почивка на руските туристи. В България е много развит плажният и морски отдих, но разбира се за нас руснаците е много важно, че тук на територията й има преплитания и съвместни исторически факти. Аз прекрасно разбирам, че в България има много интересни исторически, духовни, религиозни и природни места и красоти. Трябва много активно тези възможности да се рекламират в Руската федерация и да се говори за тях. Ние от своя страна също ще помагаме много активно”, каза още ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Руската Федерация.

„На мен ми е много комфортно да работя с Министерство на туризма и с министър Николина Ангелкова. Тя просто е забележителен човек и изключително добър професионалист, изключително активна и много енергична. Аз пристигнах вчера едва в 12.25 часа и до 18.00 часа успяхме да свършим толкова много работа”, даде за пример Сафонов, като изброи, че е успял да се разходи из столица и същевременно да проведе срещи с представителите на общините и министър Ангелкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.