Проф. Атанас Тасев: Борисов вложи в „Балкански поток“ геополитически смисъл

Излезе трейлърът към деветия епизод на „Междузвездни войни“

Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира от сериите ATP 500 във Виена

Северна Ирландия узакони абортите и еднополовите бракове

Как се храни Джулия Робъртс

Порои и свлачища в Северна Италия

Политическите лидери в Македония са се разбрали да отговорят на България

Ердоган отива при Путин в Сочи, за да обсъждат ситуацията в Сирия

ЕК представя мониторинговия си доклад за България Очаква се той да бъде последен

Вижте какво време ни очаква днес

Благой Георгиев пред завръщане в елита на Русия

На 22 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 22.10.2019

Трима контузени в „Игри на волята“ Славяни отново ще спят в лукс

Фейсбук с нови правила за сигурност за предстоящите президентски избори в САЩ

Правят КПП срещу бракониери с пушки

Специален контролно-пропускателен пункт срещу бракониери с пушки ще заработи в близките дни в края на село Сатовча. Там ще дежурят 24 часа съвместни двойки от служители на държавно ловно стопанство „Дикчан” и Граничен полицейски участък-Гоце Делчев. Ще се монтират и видеокамери, които ще заснемат движението в района през цялото денонощие. „Принудихме се да предприемем тази крайна мярка, тъй като често ловци излизат на лов незаконно, извън ловния сезон.

Някои дори влизат в Гърция и рискуват живота си. Заловихме петима авджии от сатовчанското село Туховища на 19 декември миналата година да ловуват в южната ни съседка. Бяха поне на километър след граничната бразда. Извадиха късмет, че не ги спипаха гръцките гранични полицаи, веднага щяха да ги вкарат в затвора”, разкри директорът на ДЛС „Дикчан” Пламен Поюков. Оръжието на нарушителите бе иззето, срещу тях са образувани наказателни производства. Гранични полицаи припомниха, че преди години при незаконен лов в южната ни съседка е имало прострелян наш авджия от негов колега.

Заради честите нарушения на ловците в региона е взето решение да обединят усилията си граничните полицаи и горските служители. Постовете на новото КПП ще имат право да спират всеки съмнителен автомобил и да проверяват и пътниците, и товара в него. „целта ни е превенцията, да дисциплинираме ловците и да не нарушават закона. Ще ни помагат и от Граничен полицейски участък – Доспат. В планината пък 24 часа ще има мобилни патрулни двойки от горски и гранични полицаи”, увери Пламен Поюков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.