На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Борисов: Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде основна тема по процеса „Акаба“

Ивайло Иванов: Убитата в „Младост” е разстреляна от свой познат

Българка има най-ниския глас на планетата Марияна Павлова отдавна мечтаела за рекорда

Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев: Задържан е убиецът на четиримата жертви

Частните уроци поскъпнаха двойно Над 2800 лева излиза подготовката на седмокласник

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 14 октомври 2019

Опозицията на Орбан се цели в Будапеща

Сградите на РЗИ в Русе могат да затрупат служители

Сградите на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Русе са в плачевно състояние и всеки момент може да се случи инцидент с работещите в тях служители, алармира директорът й д-р Маргарита Николова. Лекари и санитарни инспектори обитават от 30 г. бараки на бул. „Придунавски“. Освен администрацията, в тях се помещава лабораторията на отдел „Радиационен контрол“.

Покривът тече от топящия се сняг, а мазилката на таваните пада. Хората работят при температура около нулата и събират с кофи и легени течащата вода, които се стичат по компютри и скъпа апаратура. Заради навлажнените елинсталации може да стане късо съединение и да избунепожар.

В другата сграда на РЗИ на ул. „Байкал“ № 12 са част от отделите на здравната инспекция, а останалите са приютени на послединя етаж на ДКЦ 1. РЗИ има и помещения на бул. „Скобелев“, които също плачат за ремонт. В лабораториите на „Медицински изследвания“ и „Санитарна микробиология“ персоналът се топли на акумулиращи печки, въпреки старите елинсталации.

Частичните ремонти само увеличават разходите на РЗИ. „Министерството на здравеопазването в лицето на министър Петър Москов трябва да вземе спешни мерки преди да се е случило непоправимото“, обясни д-р Николова. М.г. не са предоставени никакви средства. Досега в недовършената сграда на бившата военна болница, където трябва да се пренесе РЗИ, са инвестирани 3,5 млн. лв. Ремонттът продължава вече 8 г. Нужни са още 1,5 млн. лв., за да се боядиса и достави ново оборудване

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.