Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе в поликлиниката в Петрич

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Две вокални кралици на сцената на зала България

Спасяват водоподаването за „Аспарухово“ и Галата

С уникална за страната технология на микротунелиране е подменен главен водопровод и спасено водоподаването на кв. „Аспарухово“, Галата и цялата южна част на Варна. Парите от 2.3 млн. лева бяха отпуснати от бюджета на МРРБ, а проектът беше реализиран от ВиК- дружеството във Варна. Под заплаха беше не само водоподаването за „Аспарухово“, но при скъсване на тръбата, която е над 60-годишна, ремонтът й означаваше да спрем влаковете, под чиито релси минава, каза вчера във Варна регионалният министър Лиляна Павлова. Сменен е 100-метров водопровод, като е прокаран на 6 метра под жп релсите и на 2 м под морското равнище. Варна ще получи още 3.4 млн. лева за довършване на тръбата и кардинално решаване на водоподаването за кв.“Аспарухово“.

Морската община е първата, която тази година ще получи пари от общо заделените 20 млн. лева от бюджета на МРРБ, предвидени за подпомагане на населени места с проблеми във водоснабдяването.“Осъзнаваме сериозността на темата едва, когато ни спре водата вкъщи или от чешмите тече кафява или мътна вода. Искаме да осъществим превенция поне там, където можем“, каза министър Лиляна Павлова. Тя и кметът на Варна Иван Портних ще подпишат другия месец споразумение за предоставяне на парите за довършване на водопровода, за който има готов проект, както и разрешително за строеж.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.