Реформаторски сблъсък за вакантното министерско кресло

Пореден сблъсък в Реформаторския блок предизвика поисканата от премиера оставка на образователния министър Тодор Танев. Ръководителите на РБ се събраха на спешно заседание на "Раковски" 134.

Надявам се, че всички партии в РБ, включително новоприетата Българска нова демокрация на Борислав Великов, ще се обединят около една кандидатура, заяви по-рано Даниел Вълчев от ДБГ в предаването "Още от деня" по БНТ. На въпрос дали ДСБ ще участва в този избор, Вълчев напомни, че ДСБ не подкрепя правителството.

Димитър Танев, бивш главен секретар на образователното министерство по времето на Даниел Вълчев, е сред обсъжданите за нов министър предаде Нова тв. Според БТВ други възможни кандидатури са и самият Вълчев, както и Меглена Кунева.

За да е валидна номинацията за министерска позиция на РБ, трябва тя да е била подкрепена от поне две трети от членовете му, коментира процедурата пред „Труд онлайн“ депутатът от гражданската квота в РБ Петър Славов.

Ако партиите в РБ обаче не успеят да се обединят около една кандидатура тази вечер, както поиска премиерът, може да останат без още едно министерство. Защото сред най-спряганите имена е и Милена Дамянова от ГЕРБ, председател на просветната комисия в парламента и бивш зам.-министър на образованието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика