Българче спечели световен конкурс на National Geographic

Българче спечели първо място в световния конкурс за снимки на National Geographic. В централата на Националното географско дружество във Вашингтон, САЩ, бяха обявени призьорите в Международния фотографски конкурс на  за деца за 2015 г.

В категория „Дръзки изследователи" осемгодишната Радостина Георгиева Тодорова от България печели първа награда със снимката: „И най-дългият тунел има край и светлина", направена на ждрелото на река Ерма.

Международният фотографски конкурс за деца беше проведен в партньорство с американското издание на списание National Geographic KIDS и 11 локални издания. Тазгодишните победители бяха избрани сред 17 500 участници от САЩ, Австралия, Нова Зеландия, България, Китай, Германия, Индонезия, Холандия, Португалия, Словения, Турция и Великобритания. Във всяка страна беше проведен национален етап на конкурса, а победителите в четирите категории в националния етап получиха право на участие в международния конкурс.

В националния етап на конкурса в България бяха изпратени рекордeн брой фото-графии - 1056, които могат да бъдат разгледани на www.nationalgeographic.bg/ipc2015.

Изложба с избрани фотографии от националния етап в България и снимките - победители в Международния конкурс ще се проведе от 5 февруари до 5 март в Сердика Център София.

Голямата награда в Международния конкурс - петдневно пътуване до Вашингтон и разглеждане на централата на National Geographic - беше присъдена на 13-годишната Сене Менсинк от Холандия за снимка на скакалец, надничащ изпод лист.

Победители в четирите категории на Международния фотографски конкурс на National Geographic за деца за 2015 година:
- Сене Менсинк, 13 г., Холандия – категория „Удивителни животни"
- Радостина Тодорова, 8 г., България – категория „Дръзки изследователи"
- Тадг Вердиер, 11 г., Ирландия – категория „Невероятно, но факт"
- Хенри Даунинг, 10 г., САЩ – категория „На почивка".

Всички снимки - победители могат да бъдат разгледани тук: www.natgeokids.com/contests/ipc-winners

Коментари

Задължително поле