Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Борисов: Подарих на Орбан фиала на българските ханове, а той на мен сабя от 1837 г.

“Тази вечер премиерът на Унгария Виктор Орбан пристигна в България.” Това написа премиерът Бойко Борисов в официалния си профил във фейсбук.

„Преди официалната вечеря аз му подарих фиала на българските ханове, а той на мен оригинална, автентична сабя от 1837 година. Утре ще обсъдим в Министерски съвет възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Унгария, както и други теми от взаимен интерес”, пише още той.

Премиерът на Унгария Виктор Орбан е в България по покана на колегата си Бойко Борисов. Двамата трябва да обсъдят състоянието на ЕС, все по-засилващата се миграционна вълна и граничния контрол. Орбан е придружен от вътрешния министър Шандор Пинтер.

Унгарският премиер е сред най-големите критици на политиката на ЕС по отношение бежанците.

„Ако мнозинството от страните-членки на Европейския съюз бяха последвали позицията на Будапеща по отношение на бежанската криза, днес в Европа щеше да има най-много десетина хиляди бежанци, а не един милион. Решението да бъдат приети мигранти в ЕС е грешка, която днес трудно може да се поправи.“ Това заяви Виктор Орбан в интервю за вестник „Маджар Идок” на 25 декември.

„Ако ние пускаме мюсюлманите неконтролируемо, те просто ще ни разтворят в себе си и ние ще се удавим. Ние не сме против квотите за прием на бежанци, които предлагат Франция, Германия и Европейския съюз като цяло, но сме против факта, че те са задължителни и без право на обсъждане“, заявява в интервю за френското издание Le Figaro унгарският премиер.

Орбан е и от политиците, които са убедени, че България трябва да влезе в Шенгенската зона. Унгарският премиер бе гост на Борисов през първия му мандат. На 8 октомври 2010 г. двамата се срещнаха на „четири очи“.

След това стана ясно, че са обсъждали енергийни проекти, членството на България в Шенген и че страната ни е обещала помощ на Унгария за справяне с разлив от хвостохранилище.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете