Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Искат такса „водомер” Предстои обсъждане на идеята

Българи в Англия купуват жилища у нас заради Брекзит Брокери им продават по два-три имота наведнъж

Прогнозират по-висок икономически ръст Вдигането на заплатите има най-голяма роля за добрите резултати

Откриха невзривен боеприпас в столичния квартал „Левски“

Ердоган: Турция няма да спре да изкоренява терористичните организации в Сирия

Трима братя са сред пострадалите при катастрофата с диво прасе в Бургаско

Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Погват частните съдебни изпълнители

Започват проверки на канторите на частните съдебни изпълнители в цялата страна. Това съобщи в интервю за Дарик председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ) Георги Дичев.

Затягането на контрола над канторите на частните съдебни изпълнители ще се осъществява чрез прилагане на наредба за финансовия контрол над дейността им, както и чрез въвеждане на електронна система за единна база данни.

В 35 кантори са установени порочни практики, свързани с нарушаване на Гражданско-процесуалния кодекс през последната година, уточни Дичев.

На заседание на камарата ще бъде обсъдено дали проверката, която стартира, ще обхване само частните съдебни изпълнители, при които са установени нарушения или всичките близо 200 кантори в цялата страна. Членовете на контролната комисия са действащи съдебни изпълнители. Те ще бъдат избрани на общо събрание на камарата.

Чрез въвеждането на единна електронна деловодна система в камарата също ще може да се извършва допълнителен контрол върху работата на частните съдебни изпълнители. Част от тази система за мониторинг и контрол са кадровите дела, които ще съдържат цялата история за всеки съдебен изпълнител, за да може контролните органи да имат пълна информация, когато разглеждат преписки срещу тях.

Това е деловодна вътрешна програма, а не регистър с база данни за длъжници, кредитори и фирми. Така Георги Дичев отговори на въпроса дали това не допуска злоупотреби с конфиденциална информация.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.