Български финал при борците на „Никола Петров”

Български финал се заформи още в първия ден на турнира „Дан Колов - Никола Петров” в зала „Универсиада”. До битка за титлата при най-тежките до 130 кг на класическата борба стигнаха европейският вицешампион от 2014-а Любомир Димитров и Милослав Методиев. Димитров получи аркада на полуфиналния двубой с арменеца Едгар Хачатрян, но това не му попречи да приключи с разгромна победа - 14:5.
В чаканата с интерес битка в кат. 75 кг Илиян Георгиев надделя на четвъртфиналите над Даниел Александров, носител на пояса за 2015-а, но в категория 80 кг - 3:2. Александров губеше с 0:3, намали изоставането си след 2 точки, получени от наказание. Времето обаче не му стигна да обърне резултата. Така Георгиев се бори за титлата снощи с арменеца Чалян.
При най-леките - до 59 кг, две победи с технически туш пратиха Александър Костадинов на финал.


В свободния стил битката между българските фаворити в категория 74 кг Георги Иванов и Мирослав Киров не стана, защото и двамата загубиха на полуфиналите. Киров бе спрян от опитния молдовец Евгени Недялко с 5:16, а Иванов отстъпи пред 5-ия от олимпиадата Атина 2004 Брзозовски (Полша) - 6:8, макар че до последната минута водеше с 6:4.
Снощи бе откриването на турнира, а на церемонията петкратната световна шампионка Станка Златева каза „сбогом” на българската публика. Наскоро тя обяви край на състезателната си кариера и се впусна в ново предизвикателство - треньорството.
Турнирът продължава и през уикенда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт