Зам. главният прокурор Борислав Сарафов: Всеки българин ще е наясно със смъртта на Тодор (обзор)

“Всеки български гражданин ще научи причината за смъртта на Тодор Йорданов от Враца. Този случай, който разбуни духовете на обществеността, не може да остане скрит зад някаква следствена тайна.” Това заяви вчера зам. главният прокурор Борислав Сарафов.

“Погрижили сме се по случая да работят петима от най-добрите съдебни лекари в София. Те ме увериха, че най-късно до понеделник експертизата ще е подписана от всеки от тях и ще е получена в прокуратурата. Имаме уверението от наблюдаващия прокурор, че ще разреши съгласно разпоредбите на НПК съдебномедицинското заключение да бъде огласено и ще го публикуваме”, обеща Сарафов.

Зам. главният прокурор бе категоричен, че тази експертиза ще реши изхода на обвинението и бъдещото дело. “Независимо какъв ще бъде резултатът от нея, ако има причинно-следствена връзка между получените от Тодор телесни увреждания, нанесени му от обвиняемите, и настъпилата смърт, двамата ще бъдат съдени за убийство. Ако няма такава връзка, това означава, че смъртта не е вследствие действията на обвиняемите и деянието ще бъде преквалифицирано и ще говорим за дело за хулиганство, защото то е налице. Инцидент има и всеки ще си понесе отговорността”, заяви Сарафов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право