Започва приемането на стихове за конкурса „Христо Фотев“

Министър Маринов: Нямаме официална информация за инцидента във Великобритания

Турция може да закупи нови комплекси С-400 от Русия

Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил смърт на пътя

Отварят за гражданите буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Петима отиват на съд за трафик на мигранти от Турция към Западна Европа

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Портрет на Живков краси кметски кабинет

Кметът на петричкото село Самуилово Кирил Стоянов остана без портрета на бившия първи на БКП и ръководител на страната ни Тодор Живков. Но не го е махнал от страх, че депутати искат със закон да забранят всякакви комунистически символи, а на нарушителите да се налагат глоби.

“Рамката се повреди и поръчах нова. Пак ще краси Тато кабинета ми. Нищо не ме учудва в тази държава. Те стотици училища закриха, та няма да премахнат и паметниците на комунизма…Чудят се каква щуротия да измислят. Това е безумие”, коментира селският управник.

Признава, че поставил портрета на Тодор Живков в кметството преди няколко години. За да покаже, че той все пак е бил истински ръководител на държавата. И е поощрявал строителството, а не разрушението. “А какво да правим с паметника на комуниста Антон Попов в селото ни. Да го блъскаме ли? Та това е история, добра, лоша, вземаме си поуките, но без да събаряме и унищожаваме”, казва кметът на Самуилово.

Кирил Стоянов признава, че ще махне портрета на Живков, ако се приеме забраната на комунистическите символи. Но ще го замени с образа на президента на Русия Владимир Путин. “Доколкото съм запознат, в Русия в момента няма комунизъм и няма да е проблем ликът на Путин да краси кабинета ми. Македонците пеят песни за него, аз пък ще сложа портрета му в кметството”, зарича се Кирил Стоянов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.