Осъдиха пловдивчанин два пъти за 3 дни

25-годишният пловдивчанин Асен Методиев бе осъден 2 пъти за 3 дни по бързи производства на Районната прокуратура в Пловдив. Първото дело е за опит за кражба от магазин, а второто - за бягство от ареста на Шесто Районно управление на МВР в града под тепетата. С постановление на наблюдаващия прокурор на 24 януари 2016 г. от 24 на 72 часа е било увеличено задържането на Асен Методиев и обвиненият за кражба от магазин мъж от ромски произход е трябвало да бъде прехвърлен от Шесто РУ в следствения арест. При връчване на документа обвиняемият решил да избяга, като приложил стария трик, че му се ходи до тоалетната и успял да осъществи намеренията си.

Два часа по-късно обаче Асен Методиев е открит и върнат обратно в Шесто РУ на МВР в квартал "Столипиново" в Пловдив, където му е повдигнато обвинение по чл. 297,ал.1 във връзка с чл. 297, ал. 3 от НК за бягство от ареста.
За опита за кражба Асен Методиев е осъден на 9 месеца лишаване от свобода при строг режим, а за бягството от арестното помещение на полицията - на 7 месеца.

Двата съдебни акта са постигнати след споразумения между прокуратурата и обвиняемия, одобрени от Районен съд-Пловдив, и са окончателни. Асен Методиев е откаран от съдебната зала директно в Пловдивския затвор. Той има предишно осъждане за извършено умишлено престъпление от общ характер, за което е получил условна присъда, а горните две деяния е извършил по време на изпитателния срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право