Попето и Мъри са футболист и треньор №1

Футболист №1 на България за 2015 г. Ивелин Попов обеща да подари десетки топки на школа по свой избор. И да избере юноша, на който да бъде ментор, да го учи и да го покани на мач.

Това са предизвикателствата, които отправиха спортните журналисти към победителя в 55-ото издание на анкетата. Асът на „Спартак“ (Москва) спечели с над двойно повече точки от втория Ивайло Чочев („Палермо“). Трети остана Георги Миланов от ЦСКА (Москва), победител за 2012 г. Попето трябва да купи толкова топки за малчуганите, на колкото първи места е в анкетите на 98-те журналисти.

Още по-безапелационно Станимир Стоилов спечели за най-добър треньор. И Мъри събра над двойно повече точки от втория Никола Спасов („Черно море“) и над три пъти повече от третия Георги Дерменджиев („Лудогорец“). Стоилов пристигна специално от лагера на„Астана“ в Дубай, а Попов - от Абу Даби, където е със „Спартак“. Победителите в останалите категории ги нямаше, защото не са в България. В залата бяха легенди като Димитър Якимов, Петър Жеков, Александър Шаламанов и други герои, победили Белгия с 2:1 в допълнителния мач за световното Англия' 66. Те получиха плакети от БФС, но нямаше висши началници от централата. Наградите раздадоха заместник-изпълнителните директори Антон Попов и Павел Колев, спортният министър Красен Кралев и шефът на аматьорската лига Румян Вълков - единствен присъстващ от 14-те членове на Изпълкома.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт