„Гьозтепе“ удари „Левски“ за деветка

„Левски“ се разминава с поредна деветка. Желаният от „сините“ Ламин Диара е пред договор с „Гьозтепе“, седми във втора лига на Турция.
Сенегалецът беше ударно искан от „Левски“ още преди 4 г., когато играеше в „Партизан“ (Белград). Впечатляващият голмайстор през есента загуби титулярното си място и не вкара за елитния „Анталияспор“ след идването на Самуел Ето'о. Диара е вече на 32 г., но не губи качества - в предишните три сезона заби 39 пъти в турското първенство.
Всъщност „Левски“ не успяваше да се разбере нито с клуба на сенегалеца, нито с нападателя, но имаше надежда. Минимален шанс да бъде наддаден „Гьозтепе“ остава, но е по-вероятно да се мине на резервни варианти, което е традиция за последните два месеца.
Възможно е нова деветка да се появи на „Герена“ до два дни. Хърватинът Анте Рукавина от датския „Виборг“ засега не е фаворит, но може да стане. Нападателят обаче няма сезон с над 5 шампионатни гола от 2008/2009 г. (в „Панатинайкос“) и не изглежда сбъдната мечта за култовия за „сините“ пост.
Международният трансферен пазар затваря в понеделник в полунощ, но в България - на 29 февруари. Проблемът е, че от вторник става по-трудно да се вземат футболисти, а и техният кръг вече е по-ограничен по принцип. „Левски“ се надява да не се стигне до вариант с деветка на проби.
„Имаме опции за трима централни нападатели, няма да приема компромис“, заяви треньорът Стойчо Стоев от лагера в Анталия. Тръгнаха твърдения за интерес към Леке Джеймс от „Олесунд“ (Норвегия), но „сините“ отрекоха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ