Модерна апаратура за милиони събира прах в болницата в Свищов

Болницата в Свищов преди две години бе оборудвана с модерна апаратура за над 3,6 млн. лв. Медицинската техника обаче стои неизползваема, защото в момента липсват специалисти. Освен това над лечебницата тегнат и солидни задължения. Борчовете възлизат на над 1,2 млн.лв. Забавянето на работните заплати на персонала е с месец и половина.

„Предприемаме крути мерки за стабилизиране на болницата. Не може вечно общината да налива пари в здравното заведение, а те да потъват като в бездънна яма без никакъв резултат”, коментира пред „Труд” кметът на Свищов Генчо Генчев /БСП/. Градоначалникът вече е договорил привличане на лекари в крайдунавския град от Велико Търново, Плевен и София.

До дни в свищовската болница ще започнат работа хирург, ортопед, невролог, кардиолог и специалист по вътрешни болести. Други двама хирурзи ще поемат отделението по реанимация, което също е ремонтирано и снабдено с нова апаратура.„Реанимацията е с 6 легла. Освен това болницата разполага и с оборудване за лапароскопски операции”, допълни Генчо Генчев. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони