Има дефицит на модерни офиси ИТ секторът е най-активен

Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград Има пострадали

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

Следят 9 язовира в Русенско заради топящия се сняг

Девет язовира и коритото на река Русенски Лом се следят от надзорници на „Напоителни системи – клон Долен Дунав“, кметове на общини и концесионери заради топящия се сняг, съобщиха от областния кризисен щаб. Хидротехническите съоръжения имат достатъчно обем и контролирано ще се изпуска вода само ако се наложи.

Най-опасен е язовир Ястребино в Търговищко, който се наблюдава от областните администрации в Габрово, Велико Търново и Русе. При преливна вълна проблеми създават 11 рибарника с неустановена собственост над язовир „Бойка“. Засега в него, в язовирите „Баниска“, стопанисван от фирма „ЕЛ“, „Ломци“ на община Попово и „Боаза“ водата е в нормите.

В районното бюро на Басейнова дирекция за управление на водите в Дунавския район постъпва ежедневно информация от общините и търговски дружества, които експлоатират язовири. По плановете за защита при бедствия и наводнения кметовете са длъжни да осигурят денонощно наблюдение на речните нива и подпочвените води. При аварийни ситуации се сформират специализирани подгрупи към щаба. Периодично се актуализират списъците с използваните машини, доброволните формирования и да се депонират инертни материали и чували, ако се наложи да се надграждат диги в компрометирани участъци. От „ВиК“ пък обезопасяват тръбните и шахтови кладенци за питейна вода в заливните тераси на реките.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.