Младежи полетяха в Тунджа след дискотека

На връщане от дискотека двама младежи паднаха с автомобил в река Тунджа край град Николаево, като единият загина при фаталния полет. Оцелял е шофьорът на колата Цветан Иванов, който е настанен в отделението по Неврохирургия в Университетска болница в Стара Загора с тежки наранявания, но без опасност за живота, информираха от полицията.

Двамата младежи, пътували в колата, са на 22 години и са от Николаево. Инцидентът станал около 5 часа сутринта в неделя на моста над река Тунджа между село Едрево и Николаево. Според очевидци на катастрофата двамата се движили с „Ауди” с близо 150 км в час и затова не успели да вземат десен завой преди моста. Така колата полетяла към реката и след няколко удара и преобръщания се приземила в края на островче сред водата. Единият от младежите загинал в колата, а шофьорът изхвърчал от автомобила през предното стъкло и оцелял по чудо.

Мъж, пътуващ за работа видял инцидента и сигнализирал на тел.112. На място пристигнали екипи на полиция, пожарна и Спешна помощ. За съжаление те успели да помогнат само на изпадналия от автомобила Цветан Иванов, другият младеж вече бил мъртъв, резултатите от аутопсията ще покажат дали се е удавил или е загинал още при падането.

Двамата младежи се връщали от дискотека в Нова Загора. Преди инцидента оставили в близкото село Паничерево двама свои приятели. На път към дома обаче буквално летели с висока скорост по мокрия и осеян с дупки път, допълнително видимостта била затруднена от падналата гъста мъгла край реката. Според очевидци младежите прелетели близо 25 метра от моста. Има и съмнения, че оцелелият шофьор е употребил алкохол. Взета му е кръвна проба и се очакват резултатите. Разследването по случая продължава, уточниха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони