Нови, модерни професии ще учат ученици от Пиринско

Пет са новите професии, които ще се изучават в Пиринския край от учебната 2016/2017 година. Това стана ясно на заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие.

Първата нова професия е „Техник – реставратор" със специалност „Архитектурна реставрация" в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград.

Втората е „Организатор на интернет приложения" със специалност „Електронна търговия" в Професионална техническа гимназия – Сандански.

Третата е „Електротехник" със специалност „Електрообзавеждане на производството", четвъртата е Техник на компютърни системи" със специалност „Компютърни мрежи", те ще се изучават в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев" в Гоце Делчев.

Професия „Лесовъд" със специалност „Горско стопанство" ще има в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Яворов" в Гоце Делчев. Новите професии се въвеждат по искане на учебните заведения, които са направили проучване,че в момента това се търси от бизнеса, а и от младите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони