Отнеха половин кола на измамник

Рецидивист, участвал в измама на баба, като превозвал съучастниците си с личния "Фолксваген Пасат" от меката на мошениците Горна Оряховица до шуменското село Осмар, сега ще се прости с половината от возилото. Автомобилът е послужил за извършване на престъплението, а 54-годишният Д.Г.Б. е бил в ролята на помагач, категорични са магистратите. Районният съд във Велики Преслав е наложил отнемане на 1/2 от колата, защото рецидивистът бил собственик заедно със съпругата си.

Освен това му налага 6 месеца и три дни затвор. Оказва се обаче, че изпеченият мошеник вече ги е излежал, защото е в ареста от 24 юни м.г. През ноември го пуснали под домашен арест и до сега бил под режим в жилището си. От полунощ на 30 януари мъжът вече е свободен гражданин, става ясно от съдебното определение. Преди да се стигне до тази развръзка Д.Б. е сключил споразумение с прокуратурата и върнал парите, отмъкнати от бабата 2500 лв.

Както "Труд" писа, на 21 май м.г. телефонни измамници заблудили 77-годишна жена от шуменското село Осмар, че е получила пратка от чужбина с 20 000 евро, но трябва да плати мито. Жената обещала 2500 лв. Направила всичко възможно да намери парите, като поискала заем от внука си, без да му каже за какво са й нужни. Като отворила пакета, вътре имало кутия сухи пасти.
През юни полицията задържа за измамата трима мъже от Горна Оряховица - Д.А./30г./, А.Д./30г./ и Д.Б./54г./, а при претърсвания в домовете им са иззети мобилни телефони, над 30 000 лева и 2 кг. златни накити.

Д.Б. имал дълго криминално досие, пълно с измама, укриване на данъци в особено големи размери, кражба, документни престъпления, убийство по непредпазливост, причинени телесни повреди при катастрофа, представял се е и за длъжностно лице, и не е ясно дали сега ще спре.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право