Неймар заплашен от 5 години затвор

Бразилската прокуратура повдигна обвинение срещу Неймар за укрити данъци и фалшификации. Предстои съд, асът на „Барселона“ е заплашен от затвор до 5 години.
Обвинени са също настоящият президент на клуба Хосеп Бартомеу и предшественикът му Сандро Росей.
„Много ясно е по събраните доказателства, че Неймар и баща му са създали фирми с единствената цел да плащат по-малко данъци“, твърди прокурорът Тиаго Ласерда Нобре, който написа жалбата до съда.
Става въпрос за рекламни приходи и пари от трансфера от „Сантос“ в „Барселона“ през 2013-а. Неймар е №3 в света на футбола по рекламни договори, от които печели 17 млн. долара годишно според „Форбс“. Първи е Кристиано Роналдо от „Реал“ (Мадрид) с 27 млн., а втори е Лионел Меси от „Барса“ с 22 млн.
В същото време Испания вече провъзгласи каталунския тим за шампион, въпреки че до края на първенството остават 16 кръга. „Барса“ сломи „Атлетико“ с 2:1 на „Камп ноу“ в събота, след като гостът получи два червени картона. Шампионът в 5 от последните 7 години поведе с 3 точки - 51 към 48. В анкета на мадридския вестник „Марка“ 66,99 процента гласуваха, че титлата на „Барса“ вече е сигурна. „Синьо-червените“ имат един мач по-малко (с предпоследния „Спортинг“ - Хихон у дома), а в Ел Класико ще бъдат домакини на „Реал“.
„Кралете“ са трети с 44 т., като късно снощи приеха „Еспаньол“. Същия актив вече събра и „Виляреал“ след домакинско 1:0 срещу „Гранада“.
В дербито на „Камп ноу“ гостите извършиха 18 фаула срещу само 7 на победителите. Най-често се нарушаваха правилата срещу Неймар (5 пъти), Меси (3) и Луис Суарес (3). От трите фаула срещу уругваеца последваха два жълти картона на Диего Годин и изгонване.
Неймар е най-малтретираният в лигата. Срещу него са извършени 63 фаула от 18 играни мача.
А нарушението на Филипе Луиш срещу Лео за първия червен картон бе обявено за №5 сред най-опасните срещу гения в историята. Номер 1 е фаул на Асиер дел Орно („Челси“) от 2006-а.
Меси стигна 298 гола в първенството и още в неделя срещу „Леванте“ може да чества 300.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят