Наградите на Актьорската гилдия: 4-ма тъмнокожи наградени, Ди Каприо с приз за главна роля (обзор)

Разположението на звездите победители в наградите на Актьорската гилдия показват, че Леонардо ди Каприо най-вероятно тази година ще се сдобие и с така дълго очаквания от феновете му "Оскар". В събота вечерта в Лос Анджелис той спечели статуетката на Актьорската гилдия за главна мъжка роля заради чудовищно добрата си игра в „Завръщането“. По-рано този месец Ди Каприо получи и „Златен глобус“.

За разлика от номинациите за "Оскар" отличените не бяха само бледолики. Четирима са тъмнокожите носители на статуетки - британецът Идрис Елба, изненадващо пропуснат при оскарите, получи приза за главна мъжка роля в телевизионния минисериал „Лутър“ и за поддържаща роля в „Безродни зверове“. Виола Дейвис спечели наградата за най-добра драматична актриса в телевизионен сериал за участието си в „Как да ти се размине убийство“, Узо Адуба бе призната за най-добра комедийна актриса за „Оранжевото е новото черно“ и Куин Латифа бе отличена за изключително представяне в тв продукция.

Основните три приза обаче, сред които този за Лео ди Каприо, отидоха към филми с предимно бял състав. Най-важното отличие отиде при Spotlight за изключително изпълнение на актьорския състав в игрален филм. Лентата разказва истинската история за разследването на „Бостън Глоуб“ от 2001 г. на мрежа от католически свещеници педофили. И третата основна актьорска награда - за главна женска роля - отиде при Бри Ларсън за участието й в „Стая“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино