Русия мобилизира северните елени

Войници от Арктическия моторизиран отряд на Северния руски флот започнаха обучения с впрягове елени и сибирски хъскита за първи път. Необичайните тренировки се провеждат край Мурманск, пише „Руптли”. Те включват придвижване с алтернативни методи и реакция при внезапно нападение при минусови температури.

Както Труд писа, Русия засилва военния си потенциал и изгражда и разширява базите си в Арктика. Анализатори казват, че усилията Москва са подтикнати от климатичните промени и тя иска да експлоатира и да защитава морските търговски пътища и ресурсите на петрол и природен газ в райони, които са станали по-достъпни заради топенето на ледовете.

В ученията си руските части мобилизират, както четириноги "войници", така и "рогати" местни животни. Те влизат в редиците им с това, което правят най-добре, а именно тегленето на шейна. При показаната тренировка впрягът от четири кучета минава пресечен терен, дърпайки руски военен. След това примерът им е последван от впряг елени. Те са предоставени от местните хора, които ги отглеждат открай време. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл