Пиян русенец нападна и удари полицаи

Пиян русенец руга, нападна и удари двама полицаи при опита им да го укротят. Хулиганството се разиграло в апартамент в бл. "Клисура", съобщиха от ОДМВР в крайдунавския град. 27-годишният И.В. се разследва по започналото производство за престъпление по чл. 325, ал.2, вр.ал.1 от Наказателния кодекс /НК/.

Униформените служители пристигнали на адреса след сигнал на тел. 112, че буйстващ мъж чупи мебелите в жилището. Той изобщо не се стреснал от полицаите и започнал да ги ругае. После отказал да се подчини на разпорежданията им и ударил единия пазител на реда с юмрук в лицето, а другия ритнал в крака.

Побойникът бил откаран с белезници да пише обяснения. Пробата му с дрегер показала 1,67 промила алкахол в кръвта.

М.г. побойник отнесе 11 месеца затвор условно с 3-годишен изпитателен срок и 2000 лв. глоба заради нападната полицайка в Русе. Районният съд призна К.Д.К. /37 г./ от град Бяла за виновен, че е уронил чест, достойнството и престижа на униформената служителка.

Почерпеният шофьор дошъл наквасен на работа във фабриката за перилни препарати и се опитал да запали двигателя на камиона си. Шефът му и един от работниците се опитали да го спрат, но бабаитът се нахвърлил и започнал да ги удря. Той не спрял и след пристигналия мотопатрул, като скочил на униформената служителка от екипа. При схватката Д.В.Ш. получила рана на един от пръстите на ръката си и си охлузила крака.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право