Кмет ще ползва личния си джип за служебни цели, общинската кола била опасна

Кметът на община Кресна Николай Георгиев ще разполага всеки месец с 250 литра гориво, които ще се плащат от общинската хазна за личния му джип.

Решението е гласувано от общинският съвет. До това положение се стигнало, след като служебната кола на кметството се оказала много стара и аморизирана и градоначалникът отказал да я ползва с мотивите, че е опасна.

Съветниците му разрешиха да зарежда с гориво за близо 500 лева месечно личния си джип, с който ще пътува по служебни дела. А служебното возило щял да ползва само в общината.

"Сумата е нормална. До София са 140 километра, кара се много и в самата столица, пътува се често до Благоевград и Сандански. Работата на един управник е не да седи на бюро, а да обикаля, за да търси пари и инвестиции за общината", твърди Николай Георгиев. Градоначалникът подчерта, че в сумите, които ще получава за гориво, се включват и пари за амортизация на личния му автомобил. Получавам само 1100 лева брутна работна заплата, която е сред най-ниските в страната, уточни той.

Не натоварвам по никакъв начин бюджета на общината, просто трябва да си върша служебните задължения, допълни Георгиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони