Гонят апаш с табла златно бижу в Дупница

Близо час бижутер и ченгетата гонили апаш, отмъкнал табла със златно бижу от ателие в Дупница, съобщиха то полицията вчера. Екшънът се разиграл в района на така нар. Минчов площад в града.

Към 18,30 часа Мирослав В. /27 г/ влязъл в бижутерийния магазин да пита за цените и курса на златото. Бил добре облечен. Собственикът на обекта Евгени Костадинов любезно му извадил табла с ланци и почнал да му обяснява стойността на синджирчетата. В един момент апашът грабнал таблата и хукнал навън. Бижутерът успял да натисне паник бутона и тръгнал да го гони.

Дръзкият крадец се скрил покрай блоковете, но изпратените патрули го разкрили и задържали. Таблата е върната в магазина, но от нея липсвали 3 ланеца за 3 600 лева."Най-вероятно ги е скрил. Докато го гонех, той беше с шапка. Като го задържаха, беше без шапка. Сигурно е сложил синджирите в шапката и ги е скрил някъде. Като го пуснат от ареста, ще отиде и ще ги намери", надява се бижутерът. Единят от ланците вече е открит - на врата на задържания апаш, каза вчера говорителят на областната дирекция на полицията Катя Табачка.

Посегналият на таблата със скъпо бижу е известен на полицията с крими и противозаконни деяния. Той е от съсъдения Бобов дол. По случая е образувано досъдебно прозиводство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право