Осъдиха афганистанец за фалшив документ на Дунав мост

Афганистанец беше осъден на 8 месеца затвор условно с 3-годишен изпитателен срок за опита му да мине Дунав мост с фалшив паспорт, съобщиха от великотърновската апелативна прокуратура. 36-годишният Ахмед И. се призна за виновен и районният съд в Русе одобри споразумението с прокуратурата. Чужденецът бил заловен на ГКПП с българска лична карта, издадена от МВР в Пловдив на името на П.Л.Б.

Миналата седмица двама трафиканти бяах осъдени в Русе за опита им да прекарат нелегално сирийски бежанец на Дунав мост. Районните магистрати дадоха 1,6 г. затвор на Мирослав С. и 10 месеца - на Стефка Т. Двамата трябва да платят и по 1000 лв. глоба. Трафикантите били засечени миналия юни при гранична проверка на ГКПП - Гюргево. Чужденецът бил скрит в тайник на лекия им автомобил "Рено".

През 2015 г. на българо-румънската граница са задържани над 300 бежанци, сочи статистиката на Гранична полиция в Русе. Бежанската вълна освети и четирима активисти на Ислямска държава, прехвърляни по турски канал в България.
Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право