Лекари забраниха на пловдивчанин да спортува, а той стана 3 пъти световен шампион

Половин дузина лекари предупредили през януари 2012 г. пловдивчанина Антонио Папазов, че трябва незабавно да спре с тренировките по спортна аеробика, защото рискува да нанесе непоправими щети върху здравето си.

"Тогава Антонио не можеше дори да ходи от болки в гръбнака и особено в областта на кръста. Проблемът е от бързото израстване на скелета му, съчетано прекомерно физическо натоварване, единодушни бяха всички специалисти, при които тогава водих Антонио, а тяхната препоръка бе да приключи час по-скоро с активния спорт", спомня си треньорката от пловдивския клуб "Аеробика - АМД" Димитрина Къндева.

Когато всичко изглеждало безвъзвратно загубено, случайността я среща с д-р Людмил Димитров, специалист по лазерна, мануална, озоно и иглотерапия, ирисова диагностика и хомеопатия. С помощта на най-новите алтернативни методи за лечение в медицината и изписани от Италия инжекции с колаген д-р Димитров успява за 2 месеца да излекува напълно таланта, който става трикратен световен шампион по спортна аеробика.

Първата титла е в смесените двойки на шампионата на планетата в София през юни 2012 г. заедно с Ана-Мария Стоилова. Партньорката на Антонио получава същия проблем през следващата година и се налага и тя да потърси помощ от специалиста от Лазерния медицински център в Пловдив.

"Ако не беше д-р Людмил Димитров, Антонио Папазов отдавна щеше да е приключил със спорта и нямаше да прослави България с трите си световни титли. Освен Ана-Мария Стоилова на него сега се доверяват всички състезатели от нашия клуб, а и от останалите по аеробика в страната", твърди Димитранка Къндева. Това признава и председателят на Съюза по аеробика и зам.-председател на БОК Йорданка Благоева, която многократно награждава д-р Людмил Димитров с плакети в знак на благодарност и признателност за грижите му за националите по аеробика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл