Разпитаха селски кмет за изнудване за 500 000 евро

Кметът на каварненското с. Белгун Благомир Станев е разпитван по подозрение, че е участвал в схема за изнудване на председателя на местната земеделска кооперация д-р Кралю Кралев. На 5 декември миналата година 70-годишният Кралев подал жалба в полицията, че предния ден получил по пощата плик с писмо, в което му искали 500 000 евро под заплаха за живота му и този на семейството му.

Последвали и есемеси от изнудвача. Според официална информация от областната дирекция на полицията в Добрич на 29 декември била проведена специализирана операция, при която били установени и иззети 6 симкарти, компютри, принтери, флашки и 5 мобилни телефона. Сред тях бил и апаратът, от който Кралев получил заплашителните есемеси. От полицията обявиха, че е установен извършителят на деянието - Б.С. на 53 г. от Белгун, който направил пълни самопризнания. Според местни хора инициалите са на кмета на селото Благомир Станев. Двамата с Кралев имали стара вражда.

Последно премерили сили на местните избори, които Станев спечелил на първи тур. "Викаха ме на разпит, но обвинение никой не ми е повдигал. Подписал съм декларация да не съобщавам информация. Но съм категоричен, че това са фалшиви неща. Някой иска да очерни името ми. Наел съм адвокати и ще търся отговорност от всеки, който ме набеждава", заяви пред "Труд" Станев, който вчера бе на работното си място в кметството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони